Trei ani de la decesul FC Vaslui

Echipa FC Vaslui a trăit ultimele lor momente de existență în fotbalul românesc. Mii de susținători ai galben-verzilor încă sperau că vor vedea fotbal de performanță la Vaslui, dar puțini știau că în spatele acestuia se afla un plan criminal, pus la punct de un fost milițian.

Fostul președinte al Clubului Sportiv, Ciprian Damian, a fost hotărât să distrugă totul, ceea ce s-a întâmplat. În urmă cu doar trei ani, Damian a sfătuit jucătorii FC Vaslui să-și depună memoriile, să devină jucători fără contract, deoarece, a spus el, „totul se va închide cu un blocaj” vara. Ca un adevărat criminal, Damian a îngropat echipa de suflet a Vasluiului, fără să-i pese de nimeni și de nimic. Pentru aceasta, groapa de înmormântare a FC Vaslui a folosit toate minciunile posibile. Avea jucători de 14 milioane de euro (conform site-urilor de specialitate), iar FC Vaslui ar fi existat chiar acum în prima ligă, doar dacă ar fi vândut câțiva jucători.

FC Vaslui
FC Vaslui

De asemenea, el avea 2,4 milioane de euro din drepturile de televiziune, așa că nu banii ar fi fost o problemă. Și atunci, de ce Pongo a vrut să distrugă FC Vaslui? Pentru datorii salariale inventate, de 200.000 de euro? Sau pentru ce? Sporting Club Vaslui a pierdut, în ultimele luni de existență, jucătorii cotați la multe milioane de euro, în timp ce criminalul clubului a acționat cu premeditare, închizând echipa de fotbal și spunând că a fost „15 ani în sclavie”. Ce face astăzi acest „sclav”? A devenit patron pentru baruri, terase și cafenele, aruncă sute de mii de euro în afaceri agricole și, mai ales, este liber, după toate nenorocirile pe care le-a făcut. Este trist că, în toți acești ani, Vasluiul nu s-a arătat indignat de cele întâmplate cu FC Vaslui. Mai mult, ei au grijă să crească cifra de afaceri a companiilor sale, afacerile trecute în numele soției sale.

Unde este datoria misterioasã de 1.000 miliarde lei vechi un echipei FC Vaslui, care îngrijesc Pongo sau trâmbita, în decembrie 2013? Nu mai sunt jucători de 14 milioane de euro, din curtea FC Vaslui? Unde sunt datoriile imense pe care Pongo le arunca în presă, în urmări cu trei ani? Au dispãrut, the fel cum a dispãrut si clubul de fotbal, ucis de un individ cu apucãturi criminale (dacã ar fi bine sã nu fie amintim de accident în îngrijire sau fatã de 18 ani a fost spulberatã de masina condusã de Damian).

Nu amintim acum, cu regret, de ceea ce a însemnat vizul frumos a mii și a mii de vasluieni, constatând că au fost trecute ani de zile de când FC Vaslui a dispărut și nimeni nu este tras de pedepse. Cel vinovat de această nenorocire, un individ extrem de arogant și mincinos, Ciprian Damian, groparul echipei, este în libertate, în anumite afaceri ilegale descoperite în instante și un sentintelor de tot felul, dictează contra sa, în ultimii ani. Folosindu-se de cifre inventează, în mai 2014, Damian anunta apocalipsa la Vaslui se poate îndepărta pe toate puterile de fugă, de jucători, antrenori și pânã investitorul. „Încă totul, vine de la 1.000 de miliarde de lei vechi!”, Urmează toate drumurile Damian, în primăvara anului 2014. Rând pe rând, jucători în cotă la peste 14 milioane de euro și să favorizeze liberi de contract, desi prin vânzarea lor s-ar fi rezolvat toate problemele de finanțare, iar FC Vaslui ar fi încărcat și acum în Liga I. În decembrie 2015, Fiscul de la Vaslui a anulat venirea unui buget ale Clubului Sportiv Vaslui în valoarea totală de 100.183.197 lei, din celebrul 108 Milii de lei, există câteva înregistrări în raportul lichidatorului judiciar.

Adicã, ar fi rãmas datorii de 2 milioane de euro, îngrijirea s-a fi esalonat și clubul poate funcționa în continuare problemele problemei. „Nimeni nu poate să creadă un jucător strâns, de exemplu Temwanjera, trebuie să putem plasa un somaj, să se gândească. Nu puteți, sunt lucruri care se ocupă de concurs, e-au contestat și foarte multe cluburi sau cîstigat. Din 331 de miliarde dacã vor rãmâne 10-11 miliarde. E o gresealã, clubul era cel mai mare contribuabil între întreprinderile mici și mijlocii din judet ”, spunea, în urmãtoarele trei ani, Adrian Porumboiu, finantator al echipei. Da, iatã, s-a dovedit cã trebuie dreptate. Dacã FC Vaslui ar fi rãmas în Liga I, apoi, în 2015, doar pentru locul 5 încasa suma de 3,4 milioane de euro, însemnând Pongo un preferat pentru a distrugã clubul de fotbal, ca un ucigas tãcut.

Unde este misterioasa datorie de 1 miliard de dolari a echipei FC Vaslui pe care Pongo a trâmbițat-o în decembrie 2013? Unde sunt cei 14 milioane de jucători de la curtea FC Vaslui? Unde sunt datoriile uriașe pe care Pongo le-a aruncat presei în urmă cu trei ani? Au dispărut, la fel ca și clubul de fotbal, ucis de o persoană cu infracțiuni (dacă amintim doar de accidentul în care o fată de 18 ani a fost jefuită de mașina condusă de Damian). Ne amintim acum, cu regret, de ce a însemnat frumosul vis al miilor și mii de vasluieni, aflând că au trecut trei ani de când FC Vaslui a dispărut și nimeni nu este tras la răspundere. Vinovatul acestei nenorociri, un individ extrem de arogant și mincinos, Ciprian Damian, pitmanul echipei, este în libertate, în ciuda afacerilor ilegale descoperite în instanțe și a hotărârilor de tot felul, dictate împotriva sa, în ultimii ani. Folosind cifrele inventate, în mai 2014, Damian a anunțat apocalipsa la Vaslui și a îndemnat pe toți să fugă de jucători, antrenori și investitori.

„Închid totul, datorez 1 miliard de dolari vechi!”, A strigat Damian pe toate drumurile în primăvara lui 2014. La rândul lor, jucătorii care au cotat la peste 14 milioane de euro li s-a permis să plece fără contract, deși vânzându-le toate financiare problemele ar fi fost rezolvate, iar FC Vaslui ar fi fost acum în Liga I. milioane lei, așa cum este consemnat în raportul lichidatorului judiciar. Adică, ar fi rămas datoria de 2 milioane EUR, care a fost eliminată treptat, iar clubul ar putea continua să funcționeze fără probleme. „Nimeni nu poate crede că un jucător străin, de exemplu Temwanjera, trebuie să plătească șomajul, pensia și sănătatea. Nu poți, sunt lucruri care sunt contestate, multe cluburi au fost provocate și au câștigat.

Din 331 miliarde dacă vor rămâne 10-11 miliarde. Este o greșeală, clubul a fost cel mai mare contribuitor la întreprinderile mici și mijlocii din județ ”, a spus Adrian Porumboiu, fost finanțator al echipei, în urmă cu trei ani. Și iată că s-a dovedit că avea dreptate. Dacă FC Vaslui a rămas în Liga I, atunci, în 2015, doar pentru locul 5 a strâns suma de 3,4 milioane de euro, dar Pongo a preferat să distrugă clubul de fotbal, ca un criminal tăcut.