Categories
Sitri FC-Vaslui

FC Vaslui a tras obloanele.

După Unirea Urziceni, FC Argeș, Poli Timișoara, FC Universitatea Craiova etc., acum un alt nume dur din fotbalul românesc dispare. Chiar dacă nu are o istorie bogată, formațiunea vasluiană a fost printre protagoniștii Ligii 1 în ultimii ani. Trei sezoane la rând, 2009-2010, 2010-2011 și 2011-2012 echipa s-a aflat chiar pe podium, iar în ultima dintre ele a luptat până în ultima etapă cu CFR Cluj. Ardelenii au terminat cu 71 de puncte, iar moldovenii lui Porumboiu au pierdut „doar” 70.

Fotbal Club Vaslui
Fotbal Club Vaslui

În acest moment, niciunul dintre lideri nu mai conduce clubul, iar jucătorii au fost anunțați că ar fi mai bine să nu cheltuiți bani pe avocați pentru a-și recupera restanțele din simplul motiv că nu vor avea de la cine să ia. . „Găsește-ți echipa. Vaslui va fi plecat din cauza datoriilor uriașe, așa că gândește-te la bani”, li s-a spus fotbaliștii. Fără salariile primite în ultimele 7 luni, Antal, Straton, Madson, Temwanjera etc nu au șanse minime să obțină banii pe care i-au meritat. Numai Antal, de exemplu, are 193.000 de euro de plătit, 160.000 din salariile rămase, plus 33.000 de resturi neplătite ale primei de instalare. Golgheterul Ligii 1 va merge în Azerbaidjan, cu Dorinel Munteanu și nu poate decât să spere că își va primi salariul acolo!

Până să renunțe la echipă, acțiunea luată în considerare este doar fațadă, Adrian Porumboiu plătea, poate, cele mai mari salarii mari din Liga 1. Wesley nu ar fi rămas atâția ani la Vaslui dacă nu primea 450.000 de euro pe sezon, la fel cum nu Sânmărtean nu și-ar fi fi prelungit despre trei ani înțelegeri cu Vaslui dacă nu-i dădeau asigurări că va lua și este aproape 500.000 de euro pe an. Antrenorul spaniol Augusto Inacio a fost și a atras de mirajul salariului mare și a acceptat să antreneze în 2012 la Vaslui pentru un salariu de 1.000.000 de euro pe an!

Anul trecut însă, Porumboiu a decis să-i cedeze acțiunile lui Ciprian Damian, finul său. Lumea fotbalului a considerat mișcarea drept un simplu pas în pătrundere pentru Porumboiu, despre îngrijirea este credea că va conduce în continuare toate echipamentele. Probabilitatea este aceasta și ideea, numai că în timpul celor doi au intervenit un scandal imens, cu atacuri dintre cele mai importante urbe. În final, a suferit și a avut jucători, rămași neplătiți aproape un campionat total.

În plus, echipați un fost retrogradat pentru criterii de finanțare, deși un terminat pe locul 5 campionatul, iar acum falimentul pare un tambur cu sens unic pentru îngrijirea echipei de două sezoane reușea două egalități cu Lazio în grupul Europa League.
1245/5000
Înainte de a renunța la echipă, acțiune considerată la început doar de fațadă, Adrian Porumboiu a plătit, poate, cele mai mari salarii din Liga 1. Wesley nu ar fi stat atâția ani la Vaslui dacă nu ar primi 450.000 de euro pe sezon, așa cum la fel și nici Sânmărtean nu și-ar fi prelungit acordul cu Vaslui acum trei ani dacă nu li s-ar fi dat asigurări că va lua aproape 500.000 de euro pe an. Antrenorul spaniol Augusto Inacio a fost atras și de mirajul marelui salariu și a acceptat să se antreneze la Vaslui în 2012 pentru un salariu de 1.000.000 de euro pe an!

Anul trecut, însă, Porumboiu a decis să renunțe la acțiunile lui Ciprian Damian, fiul său. Lumea fotbalului a văzut mișcarea ca un simplu pas înapoi pentru Porumboiu, despre care se credea că va continua să conducă echipa. Probabil aceasta a fost ideea, cu excepția faptului că a existat un scandal imens între cei doi, cu cele mai grave atacuri. La final, jucătorii au trebuit să sufere, rămânând neplătite aproape un întreg campionat.

În plus, echipa a fost retrogradată la criterii financiare, deși a terminat pe locul 5, iar acum falimentul pare un drum unic pentru echipa care în urmă cu două sezoane a reușit două remize cu Lazio în grupele Europa League.